View Single Post
  #9  
Παλιό 29-12-2009, 16:26
Lerian Ο/Η Lerian βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Λ Ε Ρ Ο Σ
Μoto: R 1150 GS Adv - X9 125
Μηνύματα: 732
Προεπιλογή Απάντηση: Αγοραζοντας μεταχειρισμενη..τα κριτηρια σας?

Βασίλη Χρόνια Πολλά. Χαίρομαι που έθεσες το θέμα μιας και τα χιλιόμετρα στο κοντέρ ήταν ένα από τα κριτήρια που είχα όταν επέλεξα τη μηχανή μου.
Λοιπόν έχουμε και λέμε...:
Ένας μέσος αναβάτης με all-around χρήση της μηχανής του (ταξίδια,αστική μετακίνηση) μπορεί να κάνει σε ένα χρόνο από 8.000 εώς 15.000 χλμ. και αυτό κατά γενική αποδοχή. Πιθανόν οι αριθμοί για κάποιους να φαίνονται υπερβολικοί αλλά κάντε την επαλήθευση από μόνοι σας, βέβαια υπάρχουν και τα φαινόμενα των χιλιομετροφάγων όπως ο emix που μέσα σε 4 χρόνια έκανε περίπου 80.000 χλμ. με το GS του. Τώρα αν η χρήση της είναι σε μια επαρχιακή πόλη είναι σίγουρα πολύ λιγότερα αλλά αυτό το βλέπετε από εκεί που θα το αγοράσετε.
Η μαθηματική πράξη που χρειάζεται να γίνει είναι απλή, πολλαπλασιασμός φυσικά, τα έτη της μηχανής επί τον μέσο όρο των χιλιομέτρων. Ο μέσος όρος βέβαια είναι και λίγο σχετικός αλλά ρωτώντας τον προηγούμενο ιδιοκτήτη θα καταλάβετε τι χρήση της έχει κάνει. Επειδή λοιπόν το "γυρισμα" του κοντέρ είναι σύνηθες φαινόμενο αυτός είναι ένας πρακτικός τρόπος κατά τη γνώμη μου (μπακάλικος) για να ξέρεις τι να περιμένεις από πραγματικά χιλιόμετρα και ειδικά σε "δρομείς μεγάλων αποστάσεων" όπως είναι οι BMW. Επίσης η οπτική κατάσταση της μηχανής πολλές φορές προδίδει και την χιλιομετρική της ηλικία. Και αυτά (νομίζω) μόνο στην Ελλάδα γιατί στο εξωτερικό και ειδικά στη Γερμανία που βλέπω είναι πιο ειλικρινείς. Εγώ προσωπικά προτίμησα ένα ειλικρινές και απείραχτο κοντέρ για να ξέρω και τι μου γίνεται από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας...

Last edited by Lerian; 29-12-2009 at 16:28.
Reply With Quote